2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene

Šis man skaniausias! Rabarbarų rūgštelė ir nuostabus aviečių uogienės kvapas - puikus derinys. O jei valgysite šiltą, tai būtinai su vaniliniais ledais.

2 kiaušiniai
1 stikl. grietinės
1 stikl. cukraus
2 valg.š. aliejaus
nedidelis maišelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
2 stikl. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
rabarbarų kotų (aš sunaudojau 3 )
aviečių uogienės
miltinio cukraus apibarstymui

Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska. Supilam grietine ir aliejų, išmaišom, tada beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišom. Tešlą pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę, išlyginam, susmaigstom rabarbarų gabalėlius (pjaustau maždaug 1 cm storio) ir uždedam po šauksteli aviečių uogienės. Pyragą kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 min. Pravėsusį apibarstom miltiniu cukrum.
Labai skanus. Pavasariškas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą