2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Sausainėliai "Pievagrybiai"


150 g sviesto ar kepinių margarino
125 ml cukraus (1/2 stiklinės)
1 kiaušinis
375 ml bulvių krakmolo (1.5 stiklinės)
125 ml miltų (1/2 stiklinės)
1/2 arbat.š. sodos
kakavos
mažo buteliuko nuo vandens ar gaiviųjų gerimų

Gaminimas: sviestą ar margariną ištirpiname, pravėsiname, sudedam kitus produktus, išskyrus kakavą. Suminkom tešlą ir padarom graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Tada buteliuko kaklelį dedame į kakavą, imame tešlos rutuliuką, prispaudžiame prie buteliuko kaklelio ir pasukame. Taip paruoštus sausainius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę palikdami tarpus . Kepame 180"C orkaitėje apie 15 - 20 min.
Sausainėlai labai įdomūs, trapūs. Tikrai nustebinsite namiškius ir svečius.
Skanaus!
Receptas iš rusiško žurnaliuko "Рецепты на бис" 2015 m nr. 1(20)

2 komentarai:

  1. Vaizdas tobulas:) pamačius nuotrauką pagalvojau, kad tikri grybai :)
    Ina, dalinkitės savo atrastais receptais, mėgstu Jūsų blogą pasižiūrėti ir pritaikyti receptus savoje virtuvėje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už gražius žodžius. Labai stengiuos, bet truputį laiko pritrūksta, neina visur suspėt ;)

      Panaikinti