2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

"Netikras zuikis" su cukinija ir keptom bulvėm


~ 700g maltos kiaulienos
~ 400g cukinijos
1/2 didelio svogūno
5 skiltelės česnako
2 valg.š. natūralaus graikiško jogurto arba liesos grietinės
3 - 4 valg.š. džiūvėsėlių
1 kiaušinis
mėgiami prieskoniai, pipirai, druska

Bulvės
truputis aliejaus
kmynai
druska, pipirai, prieskoninės žolelės

Gaminimas: maltą mėsą dedam į dubenį, mušam kiaušinį, beriam prieskonius, dedam jogurtą, burokine tarka sutarkuotą cukiniją, kapotą česnaką ir smulkiai pjaustytą pakepintą svogūną, gerai išmaišom. Į faršą beriam džiūvėsėlius, gerai išminkom, verčiam ant padrėkinto stalo ir "pamušam". Tiesiog imam visą mėsytę ir metam į stalą, ir taip kartojam ir kartojam. Taip mėsytė susimuša i krūvą ir iškepus nebūna tarpų. Taip pamėtę suformuojam "zuikį", pailgą ar apvalų. Aš šį kartą dariau apvalų. Perkeliam į blėtelę, apibarstom džiūvėsėliais (nebūtinai).
Nuskustas bulvytes pjaunam pusiau ar į 4 dalis, dedam į dubenį, apibarstom druska, pipirais, mėgiamom žolelėm, kmynais ir apšlakstom aliejum. Rankom gerai išmaišom, bulvytės turi apsivelti prieskoniais. Bulvytes sudėliojame blėtelėje aplink "zuikį", įpilam truputį vandens ir kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje kol apskrunda ir iškepa.


Skanaus...
"Zuikutis" išeina minkštas ir sultingas cukinijos dėka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą