2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis
Bulgariškai marinuoti agurkai
1 litriniam stiklainiui:
agurkai
1 - 2 skiltelės česnako
1 arbat.š. garstyčių sėklų
4 kvapūs pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbat.š. su kaupu cukraus
2 arbat.š. nukratyti druskos
50 ml acto 9%
krapai
Gaminimas:agurkus nuplaunam, 1 - 2 val pamirkom šaltam vandeny. Stiklainius švariai išplaunam, sumetam krapus, pipirus, česnaką, garstyčias ir prikišam agurkų. Tiesiai į stiklainius beriam druską, cukrų, pilam actą. Stiklainius iki viršaus pripilam verdančio vandenio, pridengiam dangteliais ir dedam į puodą su šiltu vandeniu kaitinti. Kaitinam nuo vandens puode užvirimo 10 min. ištraukiam, dangtelius užsukam, apverčiam ir padedam šiltai, kol atvės.
Skanūs, švelnesni agurkėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą