Šių metų atradimas. Paragavau pas puseserę, sužavejo, grįžus puoliau ir aš tokius gaminti ;)
Marinatui:
1 l vandens
2 valg.š. druskos (vos vos kaupeliu)
1.5 stikl. cukraus (375 ml)
1 stikl. acto 9%
1 arbat.š. su kaupu ciberžolės
2 valg.š. medaus
Į švarius stiklainius dedame po skiltelę pasmulkinto česnako, krapų žiedyną, kvapiųjų ir juodųjų pipirų. Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus galima tik pusiau. Agurkus dedame į stiklainius ir užpilame verdančiu marinatu.
Marinatui vandenį pilam į puodą, dedame, cukrų, druską, medų, ciberžolę, užverdam, pilam actą, užverdam.
Užpiltus agurkus palaikom pusvalandį ar ilgiau, nupilam, užkaitinam, vėl užpilam, pridengiam dangteliais, statom i puodą kaitinti. Kaitinam - 0,75 l stiklainį 5 min . Išimam, užsukam ir dedam šiltai, kol atvėsta.
Išbandžiau ir cukinijai
Ir lenkų tinklaraščiuose užmačiau idėja - marinuotos agurkų plokštelės, skirtos sumuštinukams
Kadangi atsirado skaitytojų, kurios rašo kam tiek žaidimo su marinato pilstymu, tai atsakau:tokį receptą gavau ir tokiu naudojaus, tokiu ir su jumis pasidalinau. Šiemet ir aš pabandžiau, užpilti ir kaitinti. Ar skonis tas pats, parašysiu kai paragausiu :)
Bandysiu... tik ciberzoles neturiu... gal labai skonio nepakeis
AtsakytiPanaikintiNa, neturės to ciberžolės prieskonio ir gelsvos spalvos ;)
PanaikintiTurės ir skonio, ir atspalvio. Bet svarbiausia skonis. O jis puikus. Išbandyta ir pasitvirtino.
PanaikintiNuostabūs agurkai. Dabar tik pagal šį receptą ir gaminu :)
AtsakytiPanaikintiman per saldūs tai aš dedu tik stiklinę cukraus
AtsakytiPanaikintiAs manau tiek beprasmio pilstymo marinato.Jei reikia kaitinti ,tai uzpylei viena kartaverdanciu marinatu ir kaitink,kam gi cia reikia tiek kartu .
AtsakytiPanaikintitikrai tiek kartu pilstyti nereikia,uztenka uzpilti verdanciu marinatu ir kaitinti.
AtsakytiPanaikintiIsvis nereikia kaitinti.tik du kartus uzpilti ir uzdengus siltai kelias val.palaikyti
AtsakytiPanaikintiŠiandien šį receptuką išbandysiu ir aš. Daug kas iš pažįstamų daro pagal šį receptą ir giria :).
AtsakytiPanaikintiSuper, darau pagal recepta su visais pilstymais ir kaitinimais, tik perpus maziau cukraus dedu, ir siek tiek maziau medaus, seimyna kerta pasicepsedama:)))
AtsakytiPanaikintiDel kaitinimo, tai manau, kad nuo to priklauso traskumas agurku
PanaikintiAgurkus užpilu verdančiu vandeniu kibire. Uždengiu dangčiu ir palieku kol atvės. Aišku prieš tai nuplovusi. Tada sudedu į stiklainius ir užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir viskas.
AtsakytiPanaikintiMociute jau gamina
AtsakytiPanaikintiAš į puodą su vandeniu sudedu nuplautus agurkus ir juos pakaitinu. Tada į stiklainius ir užpilu marinatu užsuku ir apklostau šiltai. Jokių nupilstymų marinato nedarau
AtsakytiPanaikintiMan atrodo, kad labai jau mazai vandens, o viso kito per daug ant tiek vandens. Bet pabandysiu
AtsakytiPanaikinti