2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

"Keksiniai" moliūgo blynai

Visiškai kitokie, tokie stipriai keksiniai, stori, gražūs ir skanūs ;)


200 g moliūgo tyrės
50 ml kefyro ar natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. aliejaus
1 ir 1/3 stiklinės miltų (stiklinė - 250 ml)
2 arbat.š. kepimo miltelių

Gaminimas: kiaušinius paplakam su cukrum, įmaišom moliūgo tyrę, aliejų, kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į tešlą, gerai išmaišom. Neišsigaskite, tešla gaunas tiršta.
Keptuvę įkaitinam, įpilam šlakelį aliejaus, juo ištepam keptuvę, šaukštu dedam blynus ir palyginę kepam ant lėtos ugnies. Pirmai pusei kepant, keptuvę uždengiam dangčiu, apvertę dangčio nebedengiam. Iškepusius galime apibarstyti miltiniu cukrumi.
Prie jų tiks bet kokia uogienė ar obuolių košė.


Skanaus ;))

2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

"Meduolinė" vištiena

Kodėl "meduolinė"? Nes marinavimui naudojau visus tuos prieskonius, kokius naudoju kepdama meduolius ;)
Norėjos kažko taip kvepiančio.
PATIKO...


6 - 8 ketvirčiai ( galite imti ir visą vištą, ir sparnelius ar kumpelius)
6 - 8 skiltelės česnako
2 obuoliai (rūgštesni)
1 valg.š. medaus su kaupu
maždaug po 1/2 arbat.š. maltos kalendros, malto muskato, kardamono, kvepiančių pipirų, kumino
po 1/4 arbat.š. maltų gvazdikėlių, anyžių arba pankollio sėklų
po 1 arbat.š. cinamono ir imbiero (malto)
pora lauro lapų sutraiškytų
kmynų
druskos
2 valg.š. balzamiko acto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
~ 1/2 - 1 stikl. obuolių sulčių

Gaminimas: Vištieną nuplaunam, nusausinam ir padalinam gabalėliais ( ketvirčius dalinau į 3 dalis).
Pasiruošiam marinatą: obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius ir sutarkuojam smulkia tarkute, česnakus taip pat. Į šią masę dedam visas kitas sudedamąsias dalis, gerai išmaišom ir gauta košele ištrinam vištos gabalėlius. Paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Į blėtelę išdėliojam vištienos gabalėlius, įpilam truputį obuolių sulčių ir dedam kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie valandą. Įpusėjus kepimui, vištytę palaistom esamu skysčiu ir sumažinę temperatūrą iki 180"C baigiam kepti.

Labai skani, truputį kitokia, kvapnesnė, tokia "meduolinė" ;))


2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Senoviniai keksiukai

Jie tikrai nepanašūs į tuos, dabar labai populiarius "amerikietiškus". Šie sodresni, tvirtesni, dregni, man labai primenantys varškės keksą iš vaikystės (pirkti toks būdavo).


3 kiaušiniai
250 ml cukraus (dėjau 200 ml)
250 ml kefyro
500 ml miltų (2 stikl.)
250 ml manų (1 stikl.)
200 g margarino
1 nub.arbat.š. sodos
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 saujos razinų

Gaminimas: Kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam kefyrą, paplakam, pilam ištirpintą atvėsintą margariną, išmaišom. Miltus sumaišom su manais ir soda, įmaišom į tešlą. pabaigoje įmaišom razinas, apvoliotas trupučiu miltų. Į keksiukų formą išdėliojam popierines formeles, dedam 2/3 formelės tešlos ir kepam iki 180"C įkaitintoj orkaitėj. Kepa maždaug 20 min. Tikrinam pagaliuku. Iškepusius atvėsinam, apibarstom miltiniu cukrum.


Man ypatingai patiko traškus keksiuko viršus. Traškumo jam suteikia manai ;)
Receptas rastas rusiškam puslapyje "Шеф повар фейсбук"

2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Sausainiai "Kokosiniai kalneliai"


125 g sviesto ar kepinių margarino
100 g cukraus
2 - 3 arbat.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
125 g miltų
75 g krakmolo
2 arbat.š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių

Gaminimas: dedame į dubenį kambario temperatūros sviestą (kepinių margariną), cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir plakame mikseriu. Sudedame miltus ir krakmolą sumaišytus su kepimo milteliais, išplakame, tada įmaišome kokoso drožles.
Blėteles išklojame kepimo popierium ir 2 arbatinių šaukštelių pagalba išdėliojame sausainėlius.


Kepame vidurinėje orkaitės lentynėlėje,  180"C - 200"C temperatūroje apie 15 min.
Iškepa nuostabūs, trapūs, kvapnūs sausainėliai.


Receptas išverstas iš vokiečių kalbos, buvo išspausdintas ant vanilinio cukraus pakelio ;)