Jie tikrai nepanašūs į tuos, dabar labai populiarius "amerikietiškus". Šie sodresni, tvirtesni, dregni, man labai primenantys varškės keksą iš vaikystės (pirkti toks būdavo).
3 kiaušiniai
250 ml cukraus (dėjau 200 ml)
250 ml kefyro
500 ml miltų (2 stikl.)
250 ml manų (1 stikl.)
200 g margarino
1 nub.arbat.š. sodos
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 saujos razinų
Gaminimas: Kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam kefyrą, paplakam, pilam ištirpintą atvėsintą margariną, išmaišom. Miltus sumaišom su manais ir soda, įmaišom į tešlą. pabaigoje įmaišom razinas, apvoliotas trupučiu miltų. Į keksiukų formą išdėliojam popierines formeles, dedam 2/3 formelės tešlos ir kepam iki 180"C įkaitintoj orkaitėj. Kepa maždaug 20 min. Tikrinam pagaliuku. Iškepusius atvėsinam, apibarstom miltiniu cukrum.
Man ypatingai patiko traškus keksiuko viršus. Traškumo jam suteikia manai ;)
Receptas rastas rusiškam puslapyje "Шеф повар фейсбук"
Koks idomus receptas su manais. Butinai reikia isbandyti :)
AtsakytiPanaikintiPamėginkit, mano namiškiams tai labai patiko. Tik jie labiau keksiški, senoviniai.
Panaikinti