Visiškai kitokie, tokie stipriai keksiniai, stori, gražūs ir skanūs ;)
200 g moliūgo tyrės
50 ml kefyro ar natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. aliejaus
1 ir 1/3 stiklinės miltų (stiklinė - 250 ml)
2 arbat.š. kepimo miltelių
Gaminimas: kiaušinius paplakam su cukrum, įmaišom moliūgo tyrę, aliejų, kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į tešlą, gerai išmaišom. Neišsigaskite, tešla gaunas tiršta.
Keptuvę įkaitinam, įpilam šlakelį aliejaus, juo ištepam keptuvę, šaukštu dedam blynus ir palyginę kepam ant lėtos ugnies. Pirmai pusei kepant, keptuvę uždengiam dangčiu, apvertę dangčio nebedengiam. Iškepusius galime apibarstyti miltiniu cukrumi.
Prie jų tiks bet kokia uogienė ar obuolių košė.
Skanaus ;))
Daug kartų kepiau - puikūs!
AtsakytiPanaikinti