2014 m. sausio 18 d., šeštadienis
Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)
2 vidutinės bulvės ( virtos su lupena)
1 stiklinė moliūgų tyrės (stiklinė - 250 ml)
2 stiklinės miltų
geras žiupsnis druskos
Gaminimas: bulves sutarkuojame smulkia tarkute ar sumalame, dedame moliūgų tyrę, druską, miltus. Gerai išminkome. Miltų gali reikėti ir daugiau, priklauso nuo moliūgų tyrės tirštumo, bet labai nepadauginkit, nes bus kieti virtinukai. Iš tešlos formuojame volelius, supjaustome piršto storio gabalėlius ir gerai apvoliodami miltuose suformuojame apvalius virtinukus. Galima įspausti šakute raštą.
Virtinukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį. kai iškyla į paviršių, paverdame ~ 10 min.
Išgriebtus tiekiame su mėgiamais padažais, galima pakepinti juos svieste su prieskoninėm žolelėm.
Skanaus ;))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą