Vieno žmogaus prašymas padėjo prisiminti labai seną ir gerą receptuką. Paskutinį kart buvau jas kepus kai dar į mokyklą ėjau. Net nesitiki kad taip senai ;))
500g varškės ( geriau 9 %)
125 ml cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
2 kiaušiniai
1 valg.š. grietinės
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. acto
300g miltų
aliejaus kepimui
miltinio cukraus apibarstymui
Gaminimas: Varškę sutriname šakute arba permalame. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską, mušame kiaušinius ir gerai išsukame. Grietinę sumaišome su actu ir soda, supilame į varškės masę, išmaišome. Po truputį suberiame miltus, išminkome. Darome nedideles spurgytes ( aš imu šaukšteliu tešlos ir suvolioju drėgnomis rankomis), galima daryti ir žiedelius, kas kam labiau patinka.
Verdame spurgytes įkaitintam aliejuje, vienai pusei parudus - apverčiame.
Išgriebiame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalų perteklių. Pravėsusias apibarstome miltiniu cukrum.
Labai skanios minkštutės spurgytės, primenančios vaikystę ;))
Siandien viriau ,laabai skanios gavosi.Mama netgi gyre. Man tesla truputi skystesne pasidare negu as norejau,bet idejau dar sauja miltu ir slapiomis rankomis rutuliukus dariau. Aciu uz pasidalinima.
AtsakytiPanaikintiLina M, prašau. dar kada mielines iškepsiu pagal savo tetos (jau mirusios) receptuką.
Panaikinti