Toks visiškai paprastas garnyras, labai tinkantis prie vištienos. Nors gali būti ir kaip atskiras patiekalas vakarienei.
250 ml ryžių
nedidelis svogūnas
pusė paprikos
2 saujos kubeliais pjaustyto moliūgo
~400 ml vandens
druska, pipirai, karis, provanso žolelės
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. sviesto
Gaminimas: gilioje keptuvėje su dangčiu (troškintuve) įkaitiname svistą su aliejumi, dedame smulkiai pjaustytą svogūną, pakepiname iki skaidrumo, tada beriame papriką ir moliūgą, prieskonius, truputį pakepam, beriam ryžius, pakepam. Užpilam apie 300 ml verdančio vandens ir vis pamaišydami troškinam. Kai matome kad jau trūksta skysčio, po truputį įpilam vandens. Taip troškinam kol suminkštėja ryžiai.. Išjungę dar truputį palaikom uždengtus.
Skanūs ir vieni, ir su vištiena.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą