Niekada nemaniau, kad kažką panašaus gaminsiu, bet pamačius pas Jolantą - labai suintrigavo. Na, dar truputėlį pridėjau nuo savęs ir tikrai buvo gardu. Niekada nemaniau, kad taip pasakysiu, bet tikrai patiko. Nors gal būtent dėl to, kad tai tik "Kaip Kijevas" ;))
Didelė vištos krūtinėlė ( mano buvo ~ 800 g)
varškė
kiaušinis
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
Voliojimui:
miltai, džiūvėsėliai, kiaušiniai
Žalumynų sviestui (pasiruošiam pirmiausia) :
gabalėlis minkšto svesto
ryšelis žalumynų (bazilikas, petražolės, krapai)
prieskoniai, druska
fermentinio sūrio( smulkiai tarkuoto 2 valg.š.)
Gaminimas: Sviestui skirtus žalumynus sukapojame, dedame į išsuktą sviestą, beriame prieskonių, druskytės ir gerai išmaišome, pabaigoje įmaišome sūrį. Taip paruoštą sviestą dedame į šaldytuvą.
Krūtinėlę stambiai sumalame, 1/3 jos kiekio dedame varškės, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, druską ir labai gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame pailgus kotletus, į vidų įdėdami žalumynų sviesto šaukštelį ( paimame šaukšteliu ir paformuojame pailgą gabalėlį), voliojame juos į miltus, kiaušinių plakinį, džiūvėsius. Verdame riebaluose ar kepame keptuvėje. Aš kepiau keptuvėje, didesniam kiekį riebalų ir dar 5 min įkišau į iki 200"C įkaitintą orkaitę.
Lengvai pagaminami, skanūs, nepritraukia riebalų ( o tai ir yra labai didelis pliusas).
Dauuuug gražesni nei mano ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai ;)) Tikrai skanūs. Ir namiškiams patiko. Ačiū už receptą ;D
PanaikintiSveiki, bandysiu šį Jūsų receptą tik iš aprašo nesupratau - kiek reikia varskes?
PanaikintiRimante, kai sumalsite krutinele, padalinkite farsa i 3 dalis. Tada tiek, kiek vizualiai atrodo i dalis, pridedate varskes. Na 1/3 farso kiekio. Ne svorio, o tiek kiek atrodo. sauja, 2 saujas. Galite to farso 1 dali ideti i koki dubeneli, tada tiksliau matysite kiek reikia varskes. Nezinau ar cia aiskiai parasiau. Jei ka, klauskite
PanaikintiTikrai aišku. Ačiū už atsakymą!
PanaikintiO kokios ten darzoves? :D
AtsakytiPanaikintiRudeninis ridikas"Agata", morka, poras, obuolys, agurkas, petražolės. Paskaninta majonezu, druskyte, cukrum, obuolių actu.
PanaikintiAr galima nedeti varskes? Man kazkaip atrodo kad ji netinka su vistiena :)
AtsakytiPanaikintiGreta, pabandykit, Tik nezinau ar bus tokie pat, nes cia ir yra esme varskeje. Jos tikrai nejausite, ji priduoda sultingumo, nes krutinele yra sausesne mesa, o skonis nei kiek nenukencia. Kartais verta pabandyti, nors atrodo, kad tai kazkas nesuderinamo.
PanaikintiAciu, butinai pameginsiu :) Ismeginau jusu bandeles su desrele, tesla tobula! Aciu :)
PanaikintiTikrai dziaugiuos ;)
Panaikinti