Kad gimė šis receptas, didžiulė padėka pusbroliui Algimantui, kuris padovanojo visą pintinę karpių. Užtat dabar mėgaujamės nuostabia žuvimi.
Aromatingas, sultingas, tiesiog negali sustot mėgautis. Net nesitikėjau, kad bus toks gardus... ;))
karpis ( pas mane buvo 2 vidutiniai)
4 - 6 skiltelės česnako
druskos, pipirų, chmeli suneli, SALDVOS meksikietiškų žuvies prieskonių
1 valg.š. majonezo
krapai, petražolės, svogūnas nedidelis
bulvės (nebūtinai)
Gaminimas: Karpius nuvalome, išdarinėjame, gerai išplauname, nusausiname. Iš abiejų pusių įpjauname nugarėlę. Česnaką sukapojam, sumaišom su prieskoniais ir druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinam karpius, stengiamės kad patektų į visas įpjovas, vidų. Įtrintus karpius paliekame marinuotis porai valandų.
Orkaitę įkaitiname iki 200"C. Blėtelę patepam aliejum. Į karpių vidų dedame po pundelį krapų ir petražolių,ir žiedeliais pjaustytų svogūnų. Perkeliame į blėtelę ir aptepame majonezu. Aplink pridedame ketvirčiais pjaustytų bulvių, apibarstome jas mėgiamais prieskoniais. Įpilame truputį vandens (~ pusę stiklinės) ir dedame kepti. Kepame ~ 40 min.
Prieš patiekiant, iš vidaus išimame žalumynus ir svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis.
Si recepta isbandeme per Kucias tikrai labai skanus karpis gavosi :)
AtsakytiPanaikintiDziaugiuos, kad patiko
Panaikinti