2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Grietiniečiai

Minkštutėliai, burnoje tirpstantys, net nesulyginami su pirktiniais. Suradau juos aj-receptuose, susigundžiau ir štai...


~300g miltų
100g cukraus
100g sviesto (kambario temperatūros)
100g grietinės
1 kiaušinis
žiupsn. druskos
1.5 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
~100g varškės
3 valg.š. cukraus
1 valg.š. miltų
1 kiaušinis (nebūtinai)
vanilino pagal skonį (aš dar ir citrinos žievelės įtarkuočiau)

Gaminimas: į dubenį dedame sviestą ir cukrų,druską, išplakame mikseriu, įmušame kiaušinį, išplakame, po šaukštą sudedame grietinę vis paplakdami. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Kai tik susijungia viskas į vieną gabalą, daugiau neminkome.
Įdarui visus produktus sumaišome, varškę reiktų pertrint, o jei naudosite kreminę, tai nedėkite kiaušinio. Aš, asmeniškai, į varškę dėjau tik baltymą, o trynį pasilikau aptepimui.
Tešlą kočiojame 0.5 cm storio ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame 8 - 10 cm apskritimus, dedame po arbatinį šaukštelį varškės (jei pavyks, galite dėti daugiau) ir lenkdami pusiau pridengiame varškę, dedame į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi ir aptepame kiaušiniu.


Kepame grietiniečius iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min


Jei norite, galite apibarstyti miltiniu cukrum.
Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą