2014 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis

Užkepta jūrinė menkė

Nėra tai kažkas ypatingo, bet tikrai buvo labai skanu.
Kadangi jūrinė menkė yra labai nuostabi, bet sausoka žuvis, ją yra sudėtingiau paruošti. Šis būdas padėjo išlikti jai sultingai ;)

Jūrinė menkė ( pas mane buvo didžiulė)
majonezas
grietinė
svogūnai
pievagrybiai
fermentinis sūris
citrininiai žuvies prieskoniai ir meksikietiški žuvies prieskoniai
druska

Gaminimas: Iš menkės išpjauname file (odą ir kaulus galime pasilikti žuvienei), padaliname ją porcijiniais gabalais, subarstome prieskoniais ir druska ir aptepame grietine, sumaišyta su majonezu. Taip paruoštą žuvies file dedame nakčiai į šaldytuvą.
Blėtelę, kurioje kepsime žuvį ištepame aliejumi, sudedame file gabalėlius, apdėliojame plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Į blėtelę įpilame šlakelį vandens. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai išsilydo ir apkepa sūris.
Patiekiame karštą su šviežiomis daržovėmis.
Man tai buvo pasakiška, neriebu, sultinga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą