2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Cinamoninis keksas su rabarbarais

Beklaidžiodama interneto platybėse, rusiškuose kulinariniuose puslapiuose užtikau labai paprastą cinamoninį keksą. Bet taip norėjos kažko originalesnio, tad patobulinau pagal savo skonį ;)
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...


1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono

Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą