Tai tikrai nuodėmingos, purutės, minkštutės plėšomos bandelės karameline apačia. Man skaniausios šiltos, nuo stalo prapuola akimirksniu. Na tikrai nuodėmingos....
200 ml šilto pieno
40 g mielių
75 g sviesto
500 g miltų
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 arbat.š. apelsino ar citrinos žievelės
1 valg.š. romo
Karamelei:
200 ml grietinėlės
30 g sviesto
50 g cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio trynys
šlakelis pieno
Gaminimas: Mieles ištrinam su cukrum (paimtu nuo viso kiekio cukraus) ir padedam šiltai kad išputotų. Kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska, įmaišom ištirpintą sviestą. Mieles pilam į šiltą pieną, išmaišom ir supilam į kiaušinių, cukraus, sviesto masę. Suberiam išsijotus miltus ir minkome tešlą. Neišsigaskite, tešla lipni, bet minkome kol pradeda atkibt nuo dubens sienelių. tada išverčiame tešlą ant paaliejuoto darbastalio, pasitepame aliejumi rankas ir dar paminkome suformuodami rutulį. Tešlos rutulį dedame į dubenį, apdengiame ir padedame šiltai pakilti.
Karamelei skirtus produktus dedame į puodelį ir paverdame kokias 5 min. Blėtelę (pas mane 23 ant 34 cm) išklojame kepimo popieriumi pakeldami ir kraštus, tada supilame karamelę. Tešlą padaliname į 20 lygių dalių ir sudedame blėtelėje 5 eiles po 4 bandeles (arba galite pasidalinti ir mažesnėmis bandelemis, tik reikia pasiskaičiuoti, kad visose eilėse būtų po lygiai).
Apdengiame ir leidžiame pakilti, tada aptepame kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu pieno.
Dabar dedame kepti į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45 min. Kai viršus pradės lengvai rusti, reikia apdengti kepimo popieriumi.
Iškepusias iškeliame iš blėtelės su visu kepimo popieriumi, pravėsiname ir dar gerai šiltas patiekiame.
Tai nuostabios bandelės, kvepiančios apelsinu ir romu, o jų apačioje kepant susidariusi karamelė, daro jas dar nuostabesnėmis.
Tikrai siūlau pabandyti ;)
Šaltinis čia ir čia.
Aš be karamelės šias bandeles kepu-gaunasi puikiai ir mažiau sąžinė graužia :D
AtsakytiPanaikintiGenialu. Ai, bet kartais tegu pagraužia ;). Aš tai ruošiuos dar su įdarais pabandyt ;))
Panaikintina kaaaip skanu, taaaip skanu!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū.
Pirmąkart kepiau be karamelės, po to jau su. Skanu visaip.
Ir stebiuosi,kad taip lengvai ir paprastai imu susidraugaut su mielinės tešlos gamyba.
Net neminkiau rankomis, Kiek galėjau mikseriu, po to dar kažkiek mediniu šaukštu pamakalojau ir palikau kilt.
Ir super. Terlionės nėra, o rezultatas puikus.
Na, matote,Rasa, kaip saunu. O toji mieline tesla labai mielai naujas draugystes pradeda ;))
Panaikintilabas rytas,
AtsakytiPanaikintikazkaip nesimiegojo , buvau internete ir uztikau Jusu recepta.
Deja, grietineles neturiu, teks apsieiti be karameles pagrindo.
Rasau, nes sviezias mieles pakeiciau sausomis, ir tesla minkiau masina- turiu dziaugsmui kenwooda, daranti viska.Rezultatu pasidalinsiu veliau- jei iseis. Tikiuosi. nes tesla taip kvepejo, kad manau patidziaugsiuosi sekmadieninemis svieziomis bandelemis. :D
Na tikrai turetu viskas pavykti. Kiek maciau is vokieciu tinklarasciu, tai sias bandeles jie valgo su vaniliniu padazu. taip pat jas galima idaryti. Butinai pasidalinkite kaip jums gavos.
PanaikintiNa kiek bekepciau.visada nuostabiai iseina!dekui uz gera receptuka;)
AtsakytiPanaikintiOi, tikrai pragžiuginot. Labai smagu, kad jums patinka ir visad pavyksta.
Panaikinti