2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

Pomidorai drebučiuose

Per ilgus metus atidirbtas receptas, o kas pasidalino, jau net nebeprisimenu. Tik vis tobulinau ir tobulinau, kol pasiekiau man labiausiai priimtiną variantą.
Labai skanūs...


pomidorai
svogūnai
petražolės
Marinatas:
6 valg.š. su kaupu želatino
3/4 stikl. vandens želatinui užpilti
1.5 l vandens
2 valg.š. su kaupeliu druskos
8 valg.š. su kaupu cukraus
9 valg.š. acto 9 %
4 lauro lapai
10 kvepiančių pipirų
3 gvazdikėliai

Gaminimas: Želatiną beriam į dubenėlį ir užpilam vandeniu, kad išbrinktų.
Stiklainius švariai išplaunam, išvarvinam. Pomidorus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, bet ne smulkiai (aš pjaustau griežinėliais 1 cm storio arba skiltelėm), svogūnus plonais žiedeliais, petražoles suskirstom šakelėm. Į stiklainius dedam sluoksniais pomidorus, svogūnus, po šakelę petražolių, lengvai paspaudžiam. Daržovių nedadedam maždaug per pirštą iki viršaus.
Į puodą pilame 1.5 l vandens, beriame cukrų, druską, prieskonius, ir po užviripo paverdame 5 min., tada supilame actą ir užverdame. Dedame išbrinkusį želatiną ir maišydami pakaitiname iki virimo, bet neužverdame. Taip paruoštą marinatą po truputį supilam ant pomidorų, stiklainius pridengiam dezinfekuotais dangteliais, statome į puodą, kuriame įtiestas rankšluostėlis ir pilame šilto vandens. Jis turėtų uždengti nors 2/3 stiklainio. Puodą statome ant ugnies ir kaitinam nuo užvirimo apie 10 min.
Iškeliame stiklainius, užsukame ir padedame atvėsti. Atvėsusius dedame į šaldytuvą.
Mėgaujamės žiemą ;))
Sustengus  drebučiams galima išnešti į vėsų rūsį.

Šito marinato man užtenka 8 - 9 stiklainiam (0.7 litro) užpilti.
Jei pomidorai labai skysti, gelite padidinti želatino kieki 1 valg.š. ir labai stipriai negrūskite.


6 komentarai:

  1. Na siandien ir as gaminu pagal sy recepta,tikiuosi man pavyks

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai geras receptas, tikrai rekomenduoju. Skaniausi valgyti pomidorai drebučiuose.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko sitas receptas.Dariau pernai,o siemet vel darau.Labai skanu.Rekomenduoju ir aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti