2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Perlinės kruopos su morkytėm ir svogūnais

Labai labai skanios kruopytės. Net keista pačiai, kad taip sakau. nes iki 30 metų nevalgiau perlinių kruopų. O dabar man skanu. Labai!!!
Receptas truputį pakoreguotas pagal savo skonį iš žurnalo "Darbštuolė".


2 stikl. perlinių kruopų (stiklinė - 250 ml)
2 nemažos morkos
2 svogūnai
truputis aliejaus
druskos, pipirų
truputis kalendros, muskato, chmeli suneli
kubelis vištienos sultinio

Gaminimas: Iš vakaro kruopas gerai išplauname po tekančiu vandeniu, dedame į storadugnį puodą, užpilame vandenio maždaug per 3 - 4 pirštus virš kruopų ( jei puodas didesnis, vandens gali reikt ir mažiau), dedame sultinio kubelį ir užverdame. Paverdame 5 -10 min ir iškart visą uždengtą puodą vyniojame į kelis sluoksnius laikraščio ir į ką nors šilto ( pledą, striukę, kailinius ). Taip susuktą puodą paliekame per naktį.
Taip virti perlines kruopas mane išmokė močiutė.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais. Viska pakepame su trupučiu aliejaus ( aš lengvai apkepu, tada pilu truputį vandenuko, kad pasitroškintų).
Išvyniojam kruopas, nupilam skystį, jei dar jo likę. Į kruopas pilame daržoves, visus prieskonius, druską, gerai išmaišom, ir dedame į kepimo indą su dangčiu. Gali būti stiklinis, molinis ar špižinis. Uždengiame ir dedame į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame 10 min  200"C orkaitėje ir 20 min sumažinę karštį iki 180"C.
Labai skanu ir kaip garnyras, ir vienos, ir net atvėsusios.
Rudenį dar įtarkuoju truputį moliūgo ar cukinijos.



1 komentaras:

  1. Sveikas maistas ir aktyvi veikla padės išvengti daugybės ligų. Sportuokite, tobulinkite kūno formas kartu su sporto klubo Tauras nariais.

    AtsakytiPanaikinti