2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Blynukai - obuolinukai

Žiemos išvarymo proga , gaivūs blynukai - obuolinukai.
Ragaujam...


340 g miltų
1/3 arbat.š. sodos
3 valg.š. cukraus
1/2 arbat.š. cinamono
500 ml kefyro
2 kiaušiniai
80 g tirpinto sviesto
3 obuoliai

Gaminimas: kiaušinius suplakam, įmaišom kefyrą ir tirpintą sviestą. Kitam dubenyje sumaišom miltus, sodą, cinamoną, cukrų, ir pamažu įmaišom į skystus produktus. Obuolius nulupam, supjaustom nedideliais kubeliais ir įmaišom į tešlą. Tešlą palaikom apie 20 min.
Truputį pateptoje aliejumi keptuvėje kepame nedidelius blynelius. Kepame panašiai kaip amerikietiškus, įdėję uždengieme dangčiu, kai atsiranda skylučių, apverčiame.Kepame ant lėtos ugnies.
Patiekiame apibertus cukrumi ar su mėgiama uogiene.
Mums labai patiko, tikiuos patiks ir jums ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą