2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Bulviniai blynai, kepti orkaitėje

Bulvinius blynus nelabai mėgstu vien dėl to, kad jie pritraukia daug aliejaus. Tad išbandžiau truputį kitokį variantą ;)

6 didžiulės bulvės
2 kiaušiniai
1 nedidelis svogūnas
2 česnako skiltelės
3 valg.š. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 valg.š. grietinės
druskos pipirų, mairūno ir muskato
truputis aliejaus

Gaminimas: 2 bulves sutarkuojam bulvine tarka, likusias - burokine. Tarkius nuspaudžiam rankom( taip kaip cepelinams išspausti nereikia), sudedam smulkiai pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką, visus kitus produktus ir gerai išmaišom. Blėtelę išklojam kepimo popierium, jį patepam aliejum ir dedam apie 1 cm storio blynus, paplojant. Šauname į iki 220"C įkaitintą orkaitę ir kepam 15 - 20 min, tada apverčiam, ir dar kepam panašiai tiek.
Blynai išeina traškūs, neriebūs,
Valgėme su verškės, grietinės, krapų ir česnakų padažu.

Kur paskaičiau apie bulvinių blynų kepimą orkaitėje, nepamenu, tad ir šaltinio nurodyt negaliu, nors proporcijos tikrai kitos, nes prisiminiau tik maždaug kas dedas ;D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą