2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

Pyragas su varške ir rabarbarais

Man tai buvo nuostabus, kadangi dievinu ir varškę, ir rabarbarus. Drėgnas, su rūgštele, tiesiog tirpstantis burnoje...
Kepiau Tėvo dienai, tik vėluoju parašyt

4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
300 g kepinių margarino ar sviesto (geriausia dėti po pusę abiejų)
~750 ml miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
400 gr varškės
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
rabarbarų (kiek tiksliai, negaliu pasakyt, priklauso nuo jų dydžio)
2 saujos razinų
1 sauja džiovintų spanguolių

Gaminimas: margariną su sviestu ištirpinam. kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom pravėsusius riebalus. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įmaišom į kiaušinių, riebalų ir cukraus masę. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą blėtelę sudedam 2/3 tešlos, išlyginam, prismaigstom rabarbarų griežinėlių, pabarstom razinų ir spanguolių, tada paskirstom varškę. Varškę, cukrų ir kiaušinį gerai ištrinam.
Ant varškės sluoksnio drėgnom rankom paskirstom likusią tešlą. Tada pyragą šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepam ~ 40 min. Tikrinam pagaliuku.
Pjaustom ir valgom atvėsusį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą