2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Atviras grybų pyragas

Tokiu nuostabiu rudeniu besidžiaugiant, taip ir norisi kuo daugiau laiko praleisti miške. Grybaujant...
Dievinu grybavimą... O kad aš gyvenčiau kaime...
Jūsų teismui pateikiu pyragą, kvepiantį rudeniu, sukeliantį malonius prisiminimus iš kelionių po mišką.




stiklinė - 250 ml
Tešlai:
1 stikl. ir 1/4 stikl. miltų
75 g kepinių margarino
1 kiaušinis
1.5 valg.š. grietinės
1 arbat.š. cukraus
1/2 arbat,š. druskos
1/4 arbat.š. sodos
Įdarui:
2 dideli svogūnai
1 didelė morka
500 ml virtų grybų
2 valg.š. grietinės
2 kiaušiniai
100 g fermentinio sūrio
sviesto, aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskoninių žolelių

Gaminimas: Svogūnus supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus, truputį pakepę beriame morkas. Įpilame šlakelį vandens ir duodame pasitroškinti kol daržovės bus beveik minkštos ir išgaruos visas vanduo. Tada sudedame truputį pasmulkintus grybus, grietinę, beriame prieskonius ir druską ir truputį pakepę, suverčiame į dubenį.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą: Į dubenį beriame miltus, įpjaustome kepinių margariną, tada rankomis iš miltų ir margarino padarome trupinėlius. Į juos mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, sodą sumaišome su gritine, dedame į tešlą ir gerai išminkome.
Atidaromos formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pakočiojam ir įdėję į formą, padarome kraštelius.
Į kiek pravėsusį daržovių - grybų mišinį, mušame kiaušinius ir dedame tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame ir dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę.


 Kepam 40 min. Iškepusį truputį pravėsinam ir tiekiam.
Buvo labai nuostabi vakarienė. Tikrai tiktų ir svečiui pavaišinti.


Tikrai siūlau išmėginti, tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai.

6 komentarai:

  1. Atrodo labai tobulai :)
    Grybai kaip imatau baravykai ir raudonikiai, ar dejote dar kitu? Nes turbut cia tinkamiausi "kietesni"grybai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Ten nei vieno baravyko ir raudonviršio ;) Grybauta šeštadienį, o kadangi ten kur grybauju spygliuočių miškai, tai prisirinkom "vokietukų" ir grūzdų, bet didžiuma vokietukų. Tad ir pyrage tokie grybukai ;)

      Panaikinti
    2. Na dar vienas kitas šilbaravykis yra ;)

      Panaikinti
  2. Labai patiko isbandem paprasta,greita ir gardu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuos, kad patiko. Labai gerai apibudinot - paprasta, greita ir gardu

    AtsakytiPanaikinti
  4. As taip ruosiu grybus prie bulviu. Tad pakeitimui super. Aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti