2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Kiaulienos maltinukai su cukinija


~800 g maltos kiaulienos ( pas mane buvo malta mentė)
~400 g cukinijos
1 nedidelis svogūnas
1 kiaušinis
2 valg.š. džiūvėsėlių
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai
aliejus

Gaminimas: Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepame aliejuje. Į dubenį dedame maltą mėsą, atvėsusį pakepintą svogūną, kiaušinį, druską, pipirus, prieskonius, burokine tarka tarkuotą cukiniją, džiūvėsėlius. Viską gerai išminkome, drėgnomis rankomis formuojame apvalius ar pailgus maltinukus, lengvai apkepame aliejuje, dedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu , beriame druskytės, prieskoninių žolelių ir patroškiname apie 30 min. Jei mėgstate padažą, galite patiekti maltinukus juo užpiltus.
Labai skanūs, cukinija juose tarsi prapuola, o maltinukai tampa minkšti ir sultingi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą