2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Plikytukai su varškės kremo įdaru

Kažkaip jau buvau pasiilgus plikytų pyragėlių. Norėjos kažko gražesnio, šventiškesnio, tad truputį pažaidžiau ;))

350 ml pieno
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
250 g miltų
6 kiaušiniai

Varškės kremas:
500 g kreminės varškės
200ml grietinėlės
4 valg.š. cukraus arba pagal skonį
citrinos žievelės ir sulčių pagal skonį
2 pakeliai grietinės tirštintojo
2 arbat.š. tirpios kavos
truputis verdančio vandens

Gaminimas:  pieną, cukrų, druską ir sviestą užverdame, puodą nukeliame nuo viryklės ir maišydami mediniu šaukštu suberiame miltus. Intensyviai maišome kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių ir susijungia į vieną gumulą. Tešlą padedame pravėsti.
Kai tešla pravėsta, mušame po vieną kiaušinį ir labai gerai išsukame. Kiaušinių dedam tiek, kad būtų nei per skysta, nei per kieta tešla, spaudžiant konditeriniu maišeliu turi laikyti formą. Man suėjo 6 kiaušiniai.
Paruoštą tešlą dedam į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ir į blėtelę, išklotą kepimo popierium, spaudžiam įvairių formų sausainukus. Nepamirštam, kad tešla plėsis, paliekam tarpus. Kepam apie 30 - 40 min, priklausomai nuo sausainukų dydžio.
Iškeptus atvėsinam, perpjaunam ir įdarom kremu.
Kremui grietinėlę suplakam su cukrum, dedam citrinos žievelės ir sulčių pagal skonį, kreminę varškę, pabaigoje įmaišom standiklio, ir kokiai valandai paliekam šaldytuve. Į dalį kremo įdedame kavos ( kavą užplikome trupučiu verdančio vandens, tik kokiu šaukštu).


Žiedeliai įdaryti tik varškės kremu ir apiberti miltiniu cukrum



Širdelės įdarytos tik varškės kremu, apteptos tirpintu šokoladu ir apibarstytos kapotais migdolais


O šie įdaryti varškės - kavos kremu

Prie puodelio kavos - idealu.

11 komentarų:

  1. tu čia daug pažaidei ;) ir kaip nuostabiai bei skaniai atrodo, tikri gražuoliai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad jie mažučiai ;) , bet išeina nemažai. Ačiū už pagyrimus ;))

      Panaikinti
  2. Vis žvelgiu įrašus ir negaliu atsistebėt kokia puiki šeimininkė esate! Taip visko norėčiau paragaut... o ir įkvėpimo pasisėmiau ilgam! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Gabriele. Na, man atrodo, visos mes tokios. Gamint visad mėgau, o labiausiai žavėjo konditerija. O Jūs imkite ir bandykite viską iš eilės, visi receptai paprasti ;))
      Smagių Jums akimirkų virtuvėje

      Panaikinti
  3. Vis randu receptuose varskes krema. Kas jis per daiktas, gal galit konkretu pavadinima parasyt? Aciukas. O receptai visi nuostabus, negaliu atsitraukt nuo jusu blogo :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Alina, tai paprasta kreminė varškė. Tokia, kurios jau nereikia pertrinti. Jei jums neperriebu, galite naudoti maskarponę. O galima ir paprastą varškę dėti, tik reikia pora kart pertrinti per sietelį

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, o kokioje mazdaug temp. kepti pyragelius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vb, maždaug 190" - 200"C, priklausomai nuo orkaitės.

      Panaikinti
  6. Naujiems metams kepsiu vaikams siuos,bet su vaniliniu kremu, kiek bandziau man vis jie subliuksta:) bandysiu pagal Jusu receptuka Ina, gal gi pasiseks:))

    AtsakytiPanaikinti
  7. ir vel subliusko:( aisku neziurint i tai buvo labai skanu, krema dejau ant virsaus, nes gavosi kaip blyneliai, as juos sujungiau viena su kitu ir isejo kaip turi buti:)))
    Ina, pasakykite ka daryti, kad nesubliukstu:)?kepia jau gal kokius 10 kartu nikaip nesigauna:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolanta, gal per trumpai kepate? na niekada nebuvo subliuškę, pirmus kepiau dar į mokyklą eidama, senoj dujinėj orkaitėj

      Panaikinti