Manau labai tinkantis šv. Velykom. Minkštutis, purutis, su lengva likerio nata. Užtikau vienam vokiečių tinklaraštyje.
250 g miltinio cukraus
5 kiaušiniai
1 pakutis vanilinio cukraus ( 8 g )
125 g miltų
125 g krakmolo
1 pakutis kepimo miltelių (15g arba 2 arbat.š su kaupeliu)
250 ml kiaušininio likerio
250 ml aliejaus
Gaminimas: į dubenį sudedame kiaušinius ir miltinį cukrų, plakame mikseriu apie 1 minutę. Sudedame vanilinį cukrų, supilame kiaušininį likerį ir aliejų, išmaišome. Miltus, kepimo miltelius ir krakmolą sumaišom, persijojam ir atsargiai įmaišom į kiaušinių, likerio ir aliejaus masę. Kekso formą patepam sviestu ir supylę tešlą kepame 60 - 70 min iki 160" - 170"C įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsiname formoje, galima pabarstyti miltiniu cukrum.
Verdamės kavytę ir ragaujam...
Šiandien, kepiau jūsų keksą, baisumas neišpasakytas. Šiaip gal ir nieko būtų, tik pyliau kaip parašyta pakutį kepimo miltelių, ir ką jūs manote, negalima į burną dėti :( Nors suabejojusi buvau, dėl miltelių kiekio, tačiau niekada nebuvau kepusi keksą, naudojant krakmolą ir likerį. Jei kepėte jūs, tai konkretizuoti reikėtų kokio tūrio kepimo miltelių pakelis. Nes kažkas tikrai ne taip... Esu labai nusivylusi...
AtsakytiPanaikintiNa labai gaila. Aš nuo senai naudoju tik vokiškus kepimo miltelius (RUF arba Dr. Oetker firmų), jie yra skirti 500g miltų, po 15g pakutyje. Kadangi receptas verstas iš vokiečių tinklaraščio, o ten nurodytas vienas pakutis kepimo miltelių, man tikrai nekilo klausimų. Keksą kepiau praeitom velykom ir buvo labai skanus. Jei jums iškilo klausimas, reikėjo klausti iškart.
PanaikintiSveiki, ilgai ieškojus atradau šį įdomų receptą, išbandžiau,nepaisant pirmo komentaro,ir galiu pasakyti - keksas puikus, purumas, drėgnumas, skonis, viskas puiku :) ačiū labai,už gerą receptą
AtsakytiPanaikintiAčiū Jums, va ir įrodėte, kad keksas puikus iš tikrųjų :)
PanaikintiO kaip su likeriu, ar galima sita keksa vaikams po to duoti? :)
AtsakytiPanaikintiJuk isgaruoja kepant alchoholis, lieka tik lengvas prieskonis ;) Na, manau, tikrai galima
PanaikintiIr man sis keksas pavyksta visad.
AtsakytiPanaikintiSveiki, ar galiu keisti bulvių krakmolą kukurūzų? Ar tuo met kiekis toks pats?
AtsakytiPanaikintiDėkoju:)