2012 m. vasario 14 d., antradienis
Mano naminiai sausainiai
200 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus
3 valg.š. majonezo
3 valg.š. grietinės
1 arbat.š. sodos
~5 stikl. miltų (iš jų 1.5 stikl. rupių kvietinių)
pasirinktinai: vanilino, aguonų, citrinos, maltų riešutų
Gaminimas: sviestą išsukam su cukrumi ir vanilinu, įmušam kiaušinį, išsukam. Dedam majonezą, grietinę, sumaišytą su soda, išmaišom. Beriam miltus ir minkom, reikia normalios minkomos tešlos, kad darant sausainius paprasta mėsmale per spec. formeles, sausainis laikytu formą. Dedame sausainius į miltais pabarstytą blėtelę. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje, kol lengvai parunda. Į dalį tešlos įminkiau aguonų, labai skanus išėjo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą