Nusipirkau pabandymui lašišos faršo. Ir nenusivyliau. Išėjo visai neblogi maltinukai. Tiktų ir užkandžiui, ir pietums.
~500 g lašišos faršo (pas mane gal truputį daugiau buvo)
1 kiaušinis
2 saujos maltų džiūvėsėlių
druska, pipirai, mėgiami žuvies prieskoniai
2 valg.š. kapotų petražolių
truputis citrinos sulčių
pusė didelės morkos (tarkavau per smulkesnę kaip burokinė)
Gaminimas: faršą atitirpiname, įmušame kiaušinį, dedame tarkuotos morkos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių, beriame visus prieskonius, petražoles ir džiuvėsėlius ir išmaišome. Darome nedidukus maltinukus ir kepame. Dėjau į sausą keptuvę, lašiša riebi, pati paleidžia riebaliuką. Iškepusius galima jau ir valgyti, bet aš dar patroškinau grietinėlėje. Troškinau apie 10 min., po to išėmiau į lėkstę. Šalti labai skanu su šviežiu agurku kaip užkandis, o karšti su bulvių koše ar ryžiais ir daržovių slotomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą