Man tai buvo nuostabus, kadangi dievinu ir varškę, ir rabarbarus. Drėgnas, su rūgštele, tiesiog tirpstantis burnoje...
Kepiau Tėvo dienai, tik vėluoju parašyt
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
300 g kepinių margarino ar sviesto (geriausia dėti po pusę abiejų)
~750 ml miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
400 gr varškės
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
rabarbarų (kiek tiksliai, negaliu pasakyt, priklauso nuo jų dydžio)
2 saujos razinų
1 sauja džiovintų spanguolių
Gaminimas: margariną su sviestu ištirpinam. kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom pravėsusius riebalus. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įmaišom į kiaušinių, riebalų ir cukraus masę. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą blėtelę sudedam 2/3 tešlos, išlyginam, prismaigstom rabarbarų griežinėlių, pabarstom razinų ir spanguolių, tada paskirstom varškę. Varškę, cukrų ir kiaušinį gerai ištrinam.
Ant varškės sluoksnio drėgnom rankom paskirstom likusią tešlą. Tada pyragą šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepam ~ 40 min. Tikrinam pagaliuku.
Pjaustom ir valgom atvėsusį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą