Jau norėjos kažko naujo, kažko kitokio, įdomesnio. Tad interneto visagalio pagalba prisirankiojau visokiausių idėjų ir, turiu pasakyt, kad man patiko.
Tad dalinuosi savo variacija.
600g vištos krūtinėlės
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 vidutinė morka
3 dideli pievagrybiai
~50 - 100g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
~100ml kefyro
1 valg.š. su kaupu miltų
druskos, juodųjų ir kvepiančių pipirų, baziliko, kalendros
~1valg.š. vorčesterio padažo
Gaminimas: vištos krūtinėlę supjaustome nedideliais, maždaug 1 cm gabalėliais, dedame į dubenį, beriame prieskonius ir druską, pilame vorčesterio padažą, sudedame elektriniu smulkintuvu susmulkintus (arba labai smulkiai supjaustytus) svogūną ir česnakus, viską gerai išmaišome ir paliekam kokiai valandžiukei pasimarinuot.
Nedideliais gabalėliais supjaustome pievagrybius ir sudedame į indą su krūtinėle, tarkuotą morką taip pat. Kiaušinį paplakam, supilam kefyrą, tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišom ir pilam ant krūtinėlės. Ten pat dedam miltus ir viską gerai išmaišom. Paruoštą masę dedam į silikonines keksiukų formeles ( galima ir į metalines, tik prieš dedant reiktų ištept sviestu ar aliejum) truputį nedadedant iki pat viršaus, palyginam viršų, apibarstom sezamu ir kepam iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 30 - 40 min.
Iškepusius keksiukus ištraukiam iš orkaitės ir neišėmę iš formelių paliekam pastovėti nors 5 min. Keksiukai sutrauks į save atsiradusį skystį kepant ir bus labai sultingi.
Patiekti galima kaip tik norisi. Tiks ir su bulvėm, ir su ryžiais ar vien tik su daržovėm.
Mes valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Skanaus...
Atrodo tobulai.
AtsakytiPanaikintiPasigendu jūsų receptų :)))
Aciu. Aisku tai ne pasiteisinimas, bet labai darbai uzpuole, nebespeju visur. Bet stengsiuos pasitaisyt ;)
Panaikintimiela,Ina, gal galite man parasyti savo e-mail man i mano pasto dezute,adresu arvyjura@yahoo.com
AtsakytiPanaikintipagarbiai,
Jurate
Išbandžiau, labai teigiamai vertinu, tobulai atitiko mano skonį :)
AtsakytiPanaikintiRuta, smagu tai girdet ;) Aciu
Panaikinti