2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis
Keksiukai su avižiniais miltais ir obuoliais
150 g miltų
50 g avižinių miltų (50 g avižinių dribsnių sumaliau į miltus)
100 g cukraus (galite daugiau, jei mėgstat saldžiai)
1 kiaušinis
120 ml kefyro
50 ml aliejaus
1/3 arbat.š. cinamono
1 arbat.š. kepimo miltelių
1/2 arbat.š. sodos
žiupsnelis druskos
2 dideli rūgštesni obuoliai
truputis dribsnių pabarstyti
Gaminimas: kiaušinį išplakam su cukrum, druska, įmaišom kefyrą ir aliejų. Miltus sumaišom su aviziniais miltais, kepimo milteliais, soda, cinamonu ir įmaišom į skystus produktus. Pabaigoje į tešlą įmaišom kubeliais pjaustytus obuolius.
Į keksiukų blėtelę dedam popierines formeles, krečiam maždaug 2/3 formelės tešlos, apibarstom avižiniais dribsniais ir šauname kepti į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 25 min, kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku.
Atvėsinam ir patiekiam.
Labai skanūs, drėgni keksiukai. Manau tiktų net vaikams priešpiečiams į mokyklą įdėti. Labai tiko pusryčiams su kavyte, nes nėra labai saldūs.
Idėja nusižiūrėta man labiausiai patinkančios laidos apie maistą puslapyje "Edim doma"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą