2014 m. spalio 27 d., pirmadienis
Truputį kitoks varškės apkepas
1 kg liesos varškės ar varškės sūrio (Pas mane buvo liesas kaimiškas varškės sūris)
4 kiaušiniai
4 valg.š. cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. grietinės
100 ml pieno (jei rekia, jei varškė ar sūris sausesni. Man reikėjo)
4 valg.š. manų
6 valg.š. greito paruošimo avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos
gabalėlis sviesto
Gaminimas: Kiaušinius atskiriam. Varškę ar sūrį sutrupinam ir pertrinam šakute su tryniais, sukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom grietinę, jei reikia, įpilam pieno. Į baltymus beriam druską ir išplakam iki standžių putų. Į varškės masę beriam manus ir dribsnius ir gerai išmaišom. Pabaigoje atsargiai įmaišom baltymus. Blėtelę ištepam sviestu ir pabarstom džiūvėsėliais ( jei forma atidaroma, patarčiau iškloti kepimo popierium), sukrečiam varškės masę, išlyginam ir padėliojam truputį mažų sviesto gabalėlių. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, na kol gražiai apskrunda.
Patiekiame truputį atvėsintą su grietine ir mėgiama uogiene.
Skanaus ;)
Primena vaikystę, reikės išbandyti! :)
AtsakytiPanaikinti