Tokiu nuostabiu rudeniu besidžiaugiant, taip ir norisi kuo daugiau laiko praleisti miške. Grybaujant...
Dievinu grybavimą... O kad aš gyvenčiau kaime...
Jūsų teismui pateikiu pyragą, kvepiantį rudeniu, sukeliantį malonius prisiminimus iš kelionių po mišką.
stiklinė - 250 ml
Tešlai:
1 stikl. ir 1/4 stikl. miltų
75 g kepinių margarino
1 kiaušinis
1.5 valg.š. grietinės
1 arbat.š. cukraus
1/2 arbat,š. druskos
1/4 arbat.š. sodos
Įdarui:
2 dideli svogūnai
1 didelė morka
500 ml virtų grybų
2 valg.š. grietinės
2 kiaušiniai
100 g fermentinio sūrio
sviesto, aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskoninių žolelių
Gaminimas: Svogūnus supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus, truputį pakepę beriame morkas. Įpilame šlakelį vandens ir duodame pasitroškinti kol daržovės bus beveik minkštos ir išgaruos visas vanduo. Tada sudedame truputį pasmulkintus grybus, grietinę, beriame prieskonius ir druską ir truputį pakepę, suverčiame į dubenį.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą: Į dubenį beriame miltus, įpjaustome kepinių margariną, tada rankomis iš miltų ir margarino padarome trupinėlius. Į juos mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, sodą sumaišome su gritine, dedame į tešlą ir gerai išminkome.
Atidaromos formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pakočiojam ir įdėję į formą, padarome kraštelius.
Į kiek pravėsusį daržovių - grybų mišinį, mušame kiaušinius ir dedame tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame ir dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę.
Kepam 40 min. Iškepusį truputį pravėsinam ir tiekiam.
Buvo labai nuostabi vakarienė. Tikrai tiktų ir svečiui pavaišinti.
Tikrai siūlau išmėginti, tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai.
2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis
2014 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis
Užkepta jūrinė menkė
Nėra tai kažkas ypatingo, bet tikrai buvo labai skanu.
Kadangi jūrinė menkė yra labai nuostabi, bet sausoka žuvis, ją yra sudėtingiau paruošti. Šis būdas padėjo išlikti jai sultingai ;)
Jūrinė menkė ( pas mane buvo didžiulė)
majonezas
grietinė
svogūnai
pievagrybiai
fermentinis sūris
citrininiai žuvies prieskoniai ir meksikietiški žuvies prieskoniai
druska
Gaminimas: Iš menkės išpjauname file (odą ir kaulus galime pasilikti žuvienei), padaliname ją porcijiniais gabalais, subarstome prieskoniais ir druska ir aptepame grietine, sumaišyta su majonezu. Taip paruoštą žuvies file dedame nakčiai į šaldytuvą.
Blėtelę, kurioje kepsime žuvį ištepame aliejumi, sudedame file gabalėlius, apdėliojame plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Į blėtelę įpilame šlakelį vandens. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai išsilydo ir apkepa sūris.
Patiekiame karštą su šviežiomis daržovėmis.
Man tai buvo pasakiška, neriebu, sultinga.
Kadangi jūrinė menkė yra labai nuostabi, bet sausoka žuvis, ją yra sudėtingiau paruošti. Šis būdas padėjo išlikti jai sultingai ;)
Jūrinė menkė ( pas mane buvo didžiulė)
majonezas
grietinė
svogūnai
pievagrybiai
fermentinis sūris
citrininiai žuvies prieskoniai ir meksikietiški žuvies prieskoniai
druska
Gaminimas: Iš menkės išpjauname file (odą ir kaulus galime pasilikti žuvienei), padaliname ją porcijiniais gabalais, subarstome prieskoniais ir druska ir aptepame grietine, sumaišyta su majonezu. Taip paruoštą žuvies file dedame nakčiai į šaldytuvą.
Blėtelę, kurioje kepsime žuvį ištepame aliejumi, sudedame file gabalėlius, apdėliojame plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Į blėtelę įpilame šlakelį vandens. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai išsilydo ir apkepa sūris.
Patiekiame karštą su šviežiomis daržovėmis.
Man tai buvo pasakiška, neriebu, sultinga.