2014 m. birželio 21 d., šeštadienis
Tortas "Braškinė svajonė"
Biskvitui:
4 kiaušiniai
200 ml cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
250 ml miltų ( 2 valg.š. miltų nuėmiau ir pridėjau 2 kupinus valg.š. maltų migdolų)
1 arbat.š. kepimo miltelių
Kremui:
400 - 500 g varškės ( pertrintos)
300 - 350 ml grietinėlės
~ 200 ml cukraus ( pagal skonį)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
citrinos sulčių pagal skonį
2 pakučiai grietinėlės standiklio (nebūtinai)
braškės
Sulaistymui:
arbata su citrina arba pasaldintas ir parūgštintas vandenukas
Puošimui:
200 ml grietinėlės
2 valg.š. cukraus, truputis citrinos sulčių
braškės
Gaminimas:Į dubenį mušam kiaušinius, beriam cukrų ir vanilinį cukrų ir plakam elektriniu plaktuvu kol cukrus ištirps ir masė padidės, maždaug 6 - 10 min. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, persijojam, pridedam migdolus, išmaišom ir šį mišinį įmaišom į kiaušinių masę. Tešlą pilame į kepimo popierium išklotą 26 cm skersmens blėtelę ir kepame 175"C tempereturoje 30 35 min. Iškepusį atvesinam.
Kremui grietinėlę su cukrum ir vaniliniu cukrum bei citrinos sultimis išplakam iki standumo. Į išplaktą grietinėlę sudedam pertrintą varškę, išplakam, jei trūksta standumo, galima įdėti grietinėlės standiklio.
Biskvitą perpjaunam į tri dalis. Vieną dedam ant padėklo, sulaistom, užtepam sluoksnelį kremo, pridėliojam pusiau perpjautų braškių, vėl dedam kremo ir išlyginam užpildydami visus tarpelius tarp braškių. Dedam antrą biskvitą, sulaistom, aptepam likusiu kremu, galima pabarstyti kapotais pakepintais migdolais, jei mėgstate. Uždedam paskutinį biskvitą, sulaistom.
Grietinėlę, skirtą puošimui, suplakam iki standumo kartu su cukrumi ir citrinos sultimis. Aptepam torto kraštus ir puošiam kaip patinka, apdėliojame gražiomis didelėmis braškėmis.
Nors 2 valandoms dedame į šaldytuvą, geriau kad pabūtų per naktį.
Skanaus...
2014 m. birželio 15 d., sekmadienis
Cinamoninis keksas su rabarbarais
Beklaidžiodama interneto platybėse, rusiškuose kulinariniuose puslapiuose užtikau labai paprastą cinamoninį keksą. Bet taip norėjos kažko originalesnio, tad patobulinau pagal savo skonį ;)
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...
1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono
Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...
1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono
Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...
2014 m. birželio 2 d., pirmadienis
Nuostabusis svogūnų pyragas
Niekada nesustodavau ties šiuo receptu, kol neteko paragaut to nuostabaus pyrago. Tai kažkas nerealaus. Niekada nepasakytum, kad jo pagrindas svogūnai. Jolanta iš tinklaraščio Visko po trupinėlį tikra šaunuolė, kad išbandė šį receptą.
Pakutis bemielės sluoksniuotos tešlos (kur būna 2 lapai)
1 kg svogūnų
200 - 300 g fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
3 - 4 valg.š. grietinės
galima pievagrybių, špinatų ( dėjau 4 pievagrybius)
druska, pipirai, chmeli suneli
krapai, petražolės, bazilikas ( gali būti šaldyti)
truputis sviesto, aliejaus kepimui
1 kiaušinis pyrago aptepimui
Gaminimas: svogūnus nulupame, nuplauname, supjaustome pusžiedžiais (nesistengiam plonai). Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir dedame truputį sviesto, dedame svogūnus ir kepame. TRuputį pakepus galima įpilti šlakelį vandens, bet tik tiek, kad kepant visas išgaruotų. Svogūnus kepame kol pasidaro skaidrūs.
Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, dedame grietinę, druską, pipirus, prieskonius, paplakame, tada beriame žalumynus, sutarkuotą burokine tarka fermentinį sūrį, sudedame apkeptus svogūnus ir supjaustytus pievagrybius. Viską gerai išmaišome.
Tešlą atšildome, pakočiojame iki blėtelės dydžio ( kad būtų ir krašteliai). Blėtelę išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą, padarome kraštelius, sudedame įdarą, išlyginame ir uždedame kitu tešlos lapu. Kraštelius stengiamės užspausti. Pyrago viršų įrėžiame aštriu peiliu rombais, kad mūsų pyragas būtų gražesnis. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
Iškepusį pyragą paliekame iki visiško atvėsimo, nors galite valgyti ir šiltą. Asmeniškai man skaniau atvėsęs.
Nuostabus užkandis, tinkantis ir išvykai, ir vakarėliui. Pavaišinsit net išrankiausią svečią.
Sultingas, sotus, labai skanus, aromatingas - tiesiog nuostabus!!!
Pakutis bemielės sluoksniuotos tešlos (kur būna 2 lapai)
1 kg svogūnų
200 - 300 g fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
3 - 4 valg.š. grietinės
galima pievagrybių, špinatų ( dėjau 4 pievagrybius)
druska, pipirai, chmeli suneli
krapai, petražolės, bazilikas ( gali būti šaldyti)
truputis sviesto, aliejaus kepimui
1 kiaušinis pyrago aptepimui
Gaminimas: svogūnus nulupame, nuplauname, supjaustome pusžiedžiais (nesistengiam plonai). Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir dedame truputį sviesto, dedame svogūnus ir kepame. TRuputį pakepus galima įpilti šlakelį vandens, bet tik tiek, kad kepant visas išgaruotų. Svogūnus kepame kol pasidaro skaidrūs.
Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, dedame grietinę, druską, pipirus, prieskonius, paplakame, tada beriame žalumynus, sutarkuotą burokine tarka fermentinį sūrį, sudedame apkeptus svogūnus ir supjaustytus pievagrybius. Viską gerai išmaišome.
Tešlą atšildome, pakočiojame iki blėtelės dydžio ( kad būtų ir krašteliai). Blėtelę išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą, padarome kraštelius, sudedame įdarą, išlyginame ir uždedame kitu tešlos lapu. Kraštelius stengiamės užspausti. Pyrago viršų įrėžiame aštriu peiliu rombais, kad mūsų pyragas būtų gražesnis. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
Iškepusį pyragą paliekame iki visiško atvėsimo, nors galite valgyti ir šiltą. Asmeniškai man skaniau atvėsęs.
Nuostabus užkandis, tinkantis ir išvykai, ir vakarėliui. Pavaišinsit net išrankiausią svečią.
Sultingas, sotus, labai skanus, aromatingas - tiesiog nuostabus!!!
2014 m. birželio 1 d., sekmadienis
Paprastas pyragas su rabarbarais
Stiklinė - 250 ml
200 ml kefyro
2/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus ( galima daugiau)
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
3 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
2 stori ilgi rabarbarų kotai ( ~ 500 - 700 g)
migdolų plokštelės
miltinis cukrus pabarstymui
Gaminimas: Rabarbarus nuvalom ir supjaustom kubeliais (maždaug 1.5X1.5 cm). Į dubenį mušam kiaušinius, pilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakam. Plakant po truputį supilam aliejų ir kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į dubenį. Tešlą gerai išmaišom. Suberiam rabarbarus, permaišom. Viską pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ( arba išklotą kepimo popierium), išlyginam, pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku. Pravėsusį apibarstome miltiniu cukrumi .
Greitas, skanus ir paprastas pyragas iš visada namuose esančių produktų.
Skanaus ;))
200 ml kefyro
2/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus ( galima daugiau)
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
3 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
2 stori ilgi rabarbarų kotai ( ~ 500 - 700 g)
migdolų plokštelės
miltinis cukrus pabarstymui
Gaminimas: Rabarbarus nuvalom ir supjaustom kubeliais (maždaug 1.5X1.5 cm). Į dubenį mušam kiaušinius, pilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakam. Plakant po truputį supilam aliejų ir kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į dubenį. Tešlą gerai išmaišom. Suberiam rabarbarus, permaišom. Viską pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ( arba išklotą kepimo popierium), išlyginam, pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku. Pravėsusį apibarstome miltiniu cukrumi .
Greitas, skanus ir paprastas pyragas iš visada namuose esančių produktų.
Skanaus ;))