2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis
Malta kiauliena įdaryti pievagrybiai
~ 500 g maltos kiaulienos ( naudojau mentę)
1 morka
1/2 didelio svogūno
1 - 2 valg.š. majonezo
1 arbat.š. bazilikų pastos
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai (naudojau chimi churi, prieskonius maltai mėsai)
labai didelių pievagrybių
Gaminimas: Pievagrybius nuplauname, išpjauname kotukus ir išskobiame skroteles. Pabarstome druska ir pipirais.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus iki skaidrumo. maltą mėsą dedame į dubenį, beriame prieskonius, dedame bazilikų pastą, majonezą, pakepintą svogūną, smulkia tarkute (sūrio) sutarkuotą morką ir viską gerai suminkome. Šiuo faršu prikemšame pievagrybių kepures padarydami kauburėlį.
Pievagrybius dedame į folija išklotą ir aliejum pateptą blėtelę. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min., kol gražiai apskrunda ir įbedus šakutę bėga skaidrios sultys.
Patiekiame su padažiuku. Galite pritaikyti koks jums labiausiai patinka. Aš maišiau naminį pomidorų padažą, majonezą ir adžiką.
Skanaus ;)
Puikiai pavyko :) Ačiū Jums už receptuką. Pasižymėjau šį puslapį, būtinai taip gaminsiu ir ateityje. Tikras skanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiPuikaus skonio kepti zrazai
AtsakytiPanaikinti