2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis
Malta kiauliena įdaryti pievagrybiai
~ 500 g maltos kiaulienos ( naudojau mentę)
1 morka
1/2 didelio svogūno
1 - 2 valg.š. majonezo
1 arbat.š. bazilikų pastos
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai (naudojau chimi churi, prieskonius maltai mėsai)
labai didelių pievagrybių
Gaminimas: Pievagrybius nuplauname, išpjauname kotukus ir išskobiame skroteles. Pabarstome druska ir pipirais.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus iki skaidrumo. maltą mėsą dedame į dubenį, beriame prieskonius, dedame bazilikų pastą, majonezą, pakepintą svogūną, smulkia tarkute (sūrio) sutarkuotą morką ir viską gerai suminkome. Šiuo faršu prikemšame pievagrybių kepures padarydami kauburėlį.
Pievagrybius dedame į folija išklotą ir aliejum pateptą blėtelę. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min., kol gražiai apskrunda ir įbedus šakutę bėga skaidrios sultys.
Patiekiame su padažiuku. Galite pritaikyti koks jums labiausiai patinka. Aš maišiau naminį pomidorų padažą, majonezą ir adžiką.
Skanaus ;)
2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis
Skarelės su rabarbarų įdaru
Prasidėjo, prasidėjo, prasidėjo...
Kas?
RABARBARŲ SEZONAS!!!
Labai juos mėgstu. Net ir dabar, kaip vaikystėje, padažytus į cukrų.
Kepiniai su jais taip pat nuostabūs...
300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 g varškės
100 ml aliejaus (bekvapio)
100 ml pieno
Įdarui:
~ 500 g rabarbarų
125 g rudojo cukraus
1 valg.š. krakmolo
Aptepimui:
kiaušinis
migdolų plokštelės
miltinis cukrus
Gaminimas: rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 cm x 1 cm, beriam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitiname kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojame krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų. Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą maždaug 0.5 cm, pjaustom kvadratais, dedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampėliu ir užspaudžiam. Trikampėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, aptepame kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.
Skarelės tiesiog nuostabios, minkštutės, su traškančiais migdolais ir malonia rūgštele ;)
Skanaus...
Receptėlis iš lenkiško tinklaraščio
Kas?
RABARBARŲ SEZONAS!!!
Labai juos mėgstu. Net ir dabar, kaip vaikystėje, padažytus į cukrų.
Kepiniai su jais taip pat nuostabūs...
300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 g varškės
100 ml aliejaus (bekvapio)
100 ml pieno
Įdarui:
~ 500 g rabarbarų
125 g rudojo cukraus
1 valg.š. krakmolo
Aptepimui:
kiaušinis
migdolų plokštelės
miltinis cukrus
Gaminimas: rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 cm x 1 cm, beriam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitiname kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojame krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų. Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą maždaug 0.5 cm, pjaustom kvadratais, dedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampėliu ir užspaudžiam. Trikampėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, aptepame kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.
Skarelės tiesiog nuostabios, minkštutės, su traškančiais migdolais ir malonia rūgštele ;)
Skanaus...
Receptėlis iš lenkiško tinklaraščio