2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Užkandėlės su karamelizuotais svogūnais ir rūkyta lašiša

Kažkada teko ragauti, labai patiko, tad pabandžiau pati.


Sluoksniuota tešla
4 vidutiniai svogūnai
2 valg.š. su kaupu rudojo cukraus
3 valg.š. balzamiko acto
aliejus
rūkyta lašiša

Gaminimas: nuvalytus svogūnus supjaustope šiaudeliais, kepame įkaitintame aliejuje iki skaidrumo, tada apibarstome ruduoju cukrum, pilame balzamiko actą ir truputį vandens. Troškiname maišydami ant lėtos ugnies, kol svogūnai pilnai iškepa ir išgaruoja vanduo. Atvėsiname.
Sluoksniuotos tešlos lapą padaliname į tris dalis per lenkimo linijas.  Kiekvieną dalį - į aštuonis gabalėlius. Ant kiekvieno dedame karamelizuotų svogūnų, o ant viršaus - gabalėlį lašišos. Galima apibarstyti sezamu. Kepame iki 180" - 190"C įkaitintoje orkaitėje, kol pasipučia ir lengvai parunda. Tiekiame atvėsusius.
Labai tiks vakarėliui, nedidelėms vaišėms ar iškylai gamtoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą