2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinukas

Tikrai nieko nenustebinsiu, bet mūsų šeimoje labai pamėgtas. Džiovintos slyvos jame atsirado dar tik keli metai ir tikrai priduoda labai gerą skonį.


~500g kiaulienos ( mentės, sprandinės ar kumpio)
2 didesnės morkos
daugiau kaip pusė vidutinio dydžio kopūsto (galima daugiau)
15 dž. slyvų be kauliukų
2 valg.š. grietinės
2 valg.š. pomidorų padažo
pipirų, druskos, aitriosios paprikos miltelių, kalendros maltos ir muskato
chmeli suneli, chimi churi ar dar kokių jums patinkančių prieskonių

Gaminimas: kiaulieną susipjaustom maždaug kaip guliašui, na gal truputį didesniais gabalėliais, apibarstom druska, pipirais, chimi churi ir duodam truputį pastovėti. Per tą laiką nusiskutam ir nusiplaunam morkas, susipjaustom didesniais gabalėliais. Nuo kopūsto nuimam pirmus lapus ir supjaustom didesniais gabalėliais. Didesniame puode užkaičiam daugiau kaip 0.5 l vandens, kai užverda, dedame morkas ir mėsytę. Viskam užvirus, dedame kopūstus ir būtinai uždengiame puodą dangčiu. Neišsigąskite, kopūstų atrodys labai daug ir jų neapsems vanduo, bet vėliau jie sukris. Jei kopūstams sukritus pasirodys kad tikrai mažai vandens, įpilkite truputį verdančio ir troškinkite kol mėsytė ir kopūstai bus beveik minkšti. Tada dedame truputį pasmulkintas dž. slyvas, grietinę, pomidorų padažą, kitus prieskonius. Pamaišydami baigiame troškinti atidengtame puode. Būtinai ragaujame, troškinys turi būti toks aštrėlesnis. Kai mėsytė ir kopūstai visiškai suminkštėja, išjungiame, uždengiame ir paliekame susistovėti nors 15 min.
Prie šio troškinuko išsiverdame bulvyčių ir tada jau mėgaujamės...

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Irena, džiaugiuos kad patiko. Mes ir labai mėgstam. Svarbiausia, kad jame daug daržovių ;)

      Panaikinti