2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis
Pyragėliai su grybais
Tešlai:
450g - 500g miltų
200g sviesto (galima perpus su kepinių margarinu)
4 valg.š. grietinės
žiupsnis druskos
Įdarui:
~ 0.5 l virtų grybų
1 svogūnas
1/2 morkos
druska, pipirai
truputis aliejaus
Kiaušinis aptepimui
Gaminimas: Miltus išsijojame į dubenį, vis pamiltuojant sutarkuojame šaltą sviestą burokine tarka ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų. Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus. Atvėsiname.
Tešlą susiskirstome į nedidelius apvalis vienodus gabalėlius. Juos kočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus
Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min, kol gražiai pagelsta.
Puikus užkandis namuose, vakarėlyje, kelionėje ar iškyloje gamtoje.
Skanaus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą