1 viščiukas (1200g - 1500g)
Marinatui:
2 - 3 vidutiniai svogūnai
1 arbat.š. su kaupu adžikos
druskos
pipirų, kvepiančių pipirų
1/2 arbat.š. kalendros maltos
1/2 arbat.š. kumino malto
1/2 arbat.š. kario
1 arbat.š. čiobrelio
1 arbat.š. raudonėlio
1 valg.š. obuolių acto
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas: Viščiuką išplaunam, nusausinam, supjaustome dalimis.
Marinatui svogūnus susmulkinam elektriniu smulkintuvu ar sutarkuojam ir sumaišom su kitomis sudedamosiomis dalimis. Šiuo mišiniu gerai ištrinam viščiuko gabalėlius, sudedam į dubenį, uždengiam, dedam į šaldytuvą ir paliekam nors per naktį pasimarinuot.
Į blėtelę dedame viščiuko gabalėlius, šalia galime dėti bulvių puselių ar morkų, pabarstytų prieskoniais, užpilam truputį vandens (kokia 100 - 150 ml) ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 40 - 60 min, priklausomai kokio dydžio gabalėliai. Kepimo metu nors kartą viską palaistome atsiradusiu skysčiu. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, visą skystį nupilam ir baigiam kepti taip.
Labai skani, sultinga, kvepianti svogūnais ir kuminu, na visiškai kitokia.
Labai tinka su šviežių daržovių salotom.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą