~ 1kg kiaulienos sprandinės ar mentės
4 - 5 skiltelės česnako
1 valg.š. garstyčių
druskos, pipirų, kvepiančių pipirų
2 valg.š. majonezo
1/2 arbat.š. malto kumino
didžiulės morkos
nedideli svogūnai
100 ml vandens
Gaminimas: nuplautą ir nusausintą mėsytę supjaustome 4 - 5 cm gabalais, dedame į dubenį, užberiame druskos, pipirų, dedame kapotą česnaką ir garstyčias. Viską gerai ištriname rankomis ir paliekame per naktį šaldytuve.
Nuvalytas, nuplautas morkas supjaustome didesniais gabalėliais, svogūnus - į 4 ar 6 dalis, sudedame į kepimo rankovę. Ant mėsytės dedame majonezą, beriame kuminą, gerai išmaišome ir sudedame į rankonę ant daržovių, įpilame truputį (~100 ml) vandens. Abu rankovės galus užrišame, praduriame skylutę, perkeliame į blėtelę ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę.
Po pusvalandžio temperatūrą sumažiname iki 180"C. Taip pakepame dar 15 - 20 min.
Iškepusią mėsytę sudedame į indą ir patiekiame.
Labai skanu ir taip, ir su bulvytėm, ar salotom.
Greita ir neatima daug laiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą