Vos tik pamačiau jį tinklaraštyje " Bon Appetit", iškart supratau kad kepsiu. Žaviai atrodantis, kvepiantis šokoladu ir vyšniomis, idealaus skonio.
Vienu žodžiu - NEREALUS...
Proporcijos pyragui, kepamam 26 cm skersmens formoje
150 g juodojo šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
2 arbat.š. kepimo miltelių
225 g miltų
5 kiaušiniai
2 arbat.š. vanilinio cukraus
500 g kreminės varškės
400 g atšildytų, nuvarvintų vyšnių
1 valg.š. su kaupu krakmolo
Gaminimas: dubenėlyje virš garų vonelės ištirpinam šokoladą su sviestu, padedam pravėsti. Kitame dubenyje suplakam 3 kiaušinius ir 50 g cukraus , pridedam vanilinį cukrų, išplakam. Plakant supilam atvėsusį šokoladą su sviestu, pabaigoje - miltus su kepimo milteliais.
Kreminę varškę suplakam su likusiais 2 kiaušiniais ir cukrum, įmaišom krakmolą.
26 cm skersmens atidaromą formą išklojam kepimo popierium ir sudedam 1/3 tešlos, išlyginam, tada dedam pusę varškės kremo ir išdėliojam pusę vyšnių.
Ant virsaus paskirstom pusę likusios tešlos, vėl dedam varškę, vyšnias ir likusia tešlą.
Pyragą kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min
Ragaujame visiškai atvėsusį, geriausia kitą dieną.
Labai skanus, tirpstantis burnoje. Stiprus šokolado skonis su gaivia vyšnių rūgštele ir švelnia varške...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą