2013 m. gegužės 6 d., pirmadienis

Sparneliai, marinuoti su garstyčiom ir medumi ( kepimui ant žarijų)

Kai pagaliau atsidaro kepimo lauke sezonas, norisi vis išbandyt kažką naujo. Tai štai ir nauja variacija, skoniu pranokusi lūkesčius. Tikrai dar kepsime ne kartą būtent taip marinuotus sparnelius.
Aišku, atsiprašau, nuotrauka tik tokia, ir tai vos spėta padaryti. Suvalgyti buvo akimirksniu ;))


12 sparnelių ( nors galima būtų juos pavadint sparnysčiais, nes svėrė virš 2 kg)
2 svogūnai
Marinatui:
3 valg.š. garstyčių (aštresnių)
2 arbat.š. su kaupu medaus
3 valg.š. aliejaus
3 valg.š. obuolių acto
1 arbat.š. džiovinto baziliko
2 arbat.š. chimi churi
1/3 arbat.š. aitriosios paprikos miltelių
1/2 arbat.š. saldžiosios paprikos miltelių
1/2 arbat.š. maltos kalendros
druskos

Gaminimas: Sparnelius nuplauname, nusausiname, nupjaustome smailiuosius galiukus. Dubenėlyje sumaišom visas marinato sudedamąsias dalis išskyrus druską. Marinatu ištepame sparnelius ir susluoksniuojame su supjaustytais svogūnais dubenyje, uždengiame ir pastatome į šaldytuvą marinuotis mažiausiai pusantros paros. Porą valandų prieš kepimą išimame iš šaldytuvo, apiberiame druska. Kepame ant žarijų iš visų pusių, žiūrėkite, kad nebūtų per karštos, nes marinatas su medumi, tad greičiau svyla. Pas mane vienas iešmas papuolė į truputį karštesnę vietą, tai matote rezultatą. Tik skonis nenukentėjo, tas medus tarsi karamelizavosi.
Skanių pasisėdėjimų gamtoje. Nepamirškite taurės vyno...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą