2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Keksiukai su rabarbarais

Tikriausiai užsikrėčiau kažkokia keksiukų manija. Bet man jie tokie gražučiai, kad vis noris naujus ir naujus kept ;))


3 kiaušiniai
250 g cukraus
200 ml kefyro
120 g sviesto
350 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. cukruotų apelsinų žievelių
500 g rabarbarų
perlinio cukraus pabarstymui

Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum. Plakant supilam išlydytą sviestą, kefyrą, apelsinų žieveles. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą, dabar sudedam nuvalytus kubeliais ( maždaug 1 Х 1 cm) supjaustytus rabarbarus, gerai išmaišom.
Į keksiukų blėtelę dedam popierines formeles, jas pridedam tešlos ( aš užpildau popierinę pilnai, tai gaunas tokie gražučiai iškilę, nors visur rekomenduoja dėti tik 2/3 formelės), apibarstom perliniu cukrum ir šaunam kepti į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam 35 - 45 min. Tikrinam pagaliuku, turi nesivelti tešla. Iškepusius atvėsinam ant grotelių.

Su puodeliu gardžios kavos, užuosdami lengvą apelsinų aromatą, mėgaujamės keksiuku su gaivinančia rabarbarų rūgštele ir džiaugiamės gražia diena...


2 komentarai:

  1. Labai aciu uz recepta. Tikrai labai skanus ir greitai paruosiami. Kepiau jau ne viena karta. Tik nuo rabarbaru rankos labai juodos lieka, kol nulupu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos kad patinka ir kad kepate. Bet kaip įdomu, man nejuoduoja. Gal jūsų rabarbarai rausvi?

      Panaikinti