2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Varškės apkepas


500 g varškės ( aš naudojau liesą)
4 kiaušiniai
5 valg.š. cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
125 ml kefyro
6 valg.š. manų kruopų
žiupsnelis druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių

Gaminimas: manus užpilam kefyru ir išmaišom, paliekam kokiam pusvalandžiui. Varškę pertrinam per sietelį. Atskiriam kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrum ir vaniliniu cukrum ištrinam, dedam varškę, gerai išmaišom. Dedem manus su kefyru, kepimo miltelius ir gerai viską permaišom, tada atsargiai įmaišom iki standžių putų suplaktus baltymus ( su žiupsneliu druskos).
Kepimo indą ištepam sviestu, pabarstom džiūvėsiais ir sukrečiam varškės masę, išlyginam. Kepame 190"C temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 min, kol gražiai apkeps.
Patiekiame su kuo tik norim - uogiene, jogurtu, ledais ar grietine.
Mes valgėme su  avietėmis, trintomis su cukrum, sumaišytom su trupučiu jogurto.


 SKANU!!!

1 komentaras: