2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Avižiniai sausainiai

Mano patys mėgstamiausi nuo vaikystės. Būdavo labai skanu juos valgyti kartu su obuoliu arba dar šiltus užgerti pienu.
Tad prisiminkime vaikystę, o gal pasiūlykime vaikams, juk  jie tikrai sveikesni nei pirktiniai ar kokie traškučiai.



1 stikl. paprastų avižinių dribsnių ( stiklinė - 250 ml)
1 stikl. greito paruošimo avižinių dribsnių
1 stikl. miltų
1/2 stikl. lydyto kepinių margarino
1/2 stikl. kefyro ar grietinės
1/2 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/2 arbat.š. sodos

Gaminimas: avižinius dribsnius užplikome karštu margarinu ir paliekame atvėsti. Atvėsusius sumaišome su miltais. Tada supilame kefyrą ar grietinę, sumaišytą su soda, suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Tada imame šaukšteliu ir dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę. Kepame 190"C orkaitėje kol gražiai pagelsta, apie 20 - 30 min.


Valgome patys ir vaišiname kitus... ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą