Šį skanėstą ruošiu jau daugelį metų. Kai pabosta, kokį sezoną praleidžiu, ir vėl gaminu. Tikrai labai skanu.
1 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 valg.š. druskos
Marinatas:
1 l vandens
140 ml - 200 ml acto 9% ( galima reguliuoti pagal skonį)
10 kvepiančių pipirų
6 lauro lapeliai
3 gvazdikėliai
5 valg.š. cukraus
Gaminimas: pomidorus nuplauname, išpjauname vaiskočius ir supjaustome maždaug centimetro storio gabalėliais. Svogūnus pjaustome plonais žiedeliais ar pusžiedžiais ir dedame į pomidorus, viską apiberiame druska, išmaišome ir paliekame vėsiai 12 - 24 val.
Pastovėjusius pomidorus nuplauname po tekančiu vandeniu ir nuvarviname. Puode išverdame marinatą, jam pavirus, sudedame nuvarvintus pomidorus, ir kaitiname viską iki virimo, turi pradėti kilti burbuliukai. Sukrečiame viską į sterilius stiklainius, užsukame ir šiltai užklojam.
Labai skanu prie mėsos patiekalų.
laba,o i marinata druskos reik deti?
AtsakytiPanaikintiSveiki,ne, į marinatą nereikia. Ji įsigeria į pomidorus. Perteklius nusiplauna po tekančiu vandeniu, o pomidorus sudėjus į marinatą, jie iš saves paleidžia druską. Būna labai skanūs, saldžiarūgščiai.
PanaikintiNeteko dar tokių ragauti. Tik pradės derėti pomidorai, iškart gaminsim . :) Dėkoju už idėją.
AtsakytiPanaikintiiiveta, pirma lig soties privalgykit svieziu, tokie patys geriausi ;) o siuos spesit pasigamint jau rudeniop ;)
Panaikintiaciu tikrai geras receptas
AtsakytiPanaikintiNera uz ka
Panaikintiklausimas, kai pomidorus ir SVOGUNUS palaikai para, nuplaut viska, ar graibyt pomidorus TIK?
AtsakytiPanaikintiFragaria, viska dedu i reti ir plaunu po tekanciu vandeniu
Panaikintitikrai labai geras receptas,labai skaniai gavosi
AtsakytiPanaikintitikrai labai geras receptas,labai skaniai gavosi
AtsakytiPanaikintiAciu,Rita. skanaus ;)
PanaikintiSveiki. Kokia išeiga?
AtsakytiPanaikintiIngrida, tikrai nepasakysiu, nes dazniausiai darau is daugiau porciju, priklauso kiek pomidoru turiu
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiGeras receptas. Šiemet vėl pagal jį darysiu.
PanaikintiGeras receptas. Šiemet vėl pagal jį darysiu.
PanaikintiKai šiemet maras 'suvalgė' lauke pomidorus, nežinojau, ką ir daryti. Gerai, kad internete radau šitą receptą:) Va kepėm šašlykus ir nutarėm paragauti - tiesiog idealu:) Net be šašlykų valgė vaikai tiesiai iš stiklainio:)) Tai dar pasidarysiu ir iš šiltnamyje nespėjusių sunokti:)) Ačiū labai labai:)
AtsakytiPanaikintiRenata, džiaugiuos, kad galėjau pagelbėt. ;)
PanaikintiPatikėkit- jie tikrai SKANUČIAI.Patiko kažkur girdėtas posakis-metų atradimas .
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko
PanaikintiSveiki, o jeigu tą patį padaryčiau, tik su čielais, nepjaustytais pomidorais, ar išeitų? Ačiū
AtsakytiPanaikintiJuste, nemėginau, bet manau, reiktų pjaut nors pusiau.
Panaikintilabai patiko.super receptas
AtsakytiPanaikintilabai skanus super receptas,pernai dariau pabandymui,labai visiems patiko,siemet vel darysiu
AtsakytiPanaikintiAciu , pernai dariau , skonis nerealus, seima valge nesustodami.O siandien pusdieni ieskojau sio recepto ir pagaliau pavyko.. Aciu , Ina .
AtsakytiPanaikintiPabandžiau nu super nera nei kartumo darysiu dar kai reiks nuskint prieš artejant šalnom
AtsakytiPanaikintiSveiki,norėjau paklausti,o kaip ištrauki iš po paklotų,laikyti rusyje ar šaldytuve?Ačiū.
AtsakytiPanaikintiVirginija
Virginija, pas mane stovi paprasčiausiam sandėliukyje.
PanaikintiJau treti metai tai marinuoju super receptas
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiar l. nukentėtų skonis, jei nedėčiau gvazdikėlių? Gal juos kuo pakeisti galima? Na, nekenčiu aš jų...
Ačiū.
Tai nedėkite ir viskas. Jie dedami marinato kvapnumui, prieskoniškumui.
PanaikintiSveiki o kiek acto pilate jus ant 1litro vandens ? Aciu uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiLaba. Aš dažniausiai apie 180 ml;)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSuperinis!!!
AtsakytiPanaikintiReceptas labai puikus. Rekomenduoju būtinai išbandyti. Ačiū 😊
AtsakytiPanaikintiSveiki, nesuprantu kam juos plaut, atrodo, kad tik odele liks? Koks tikslas plauti?
AtsakytiPanaikintiAš irgi gaminau, tikrai neblogas receptas. Turin daug žalių pomidorų. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintisuperinis receptas .Darau jau penktus metus...o padekoti užmiršau.Ačiū.Sekmes
AtsakytiPanaikintiLabai geras rceptas. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiActo kiekis tai akivaizdžiai beprotiškas :) Pernai dariau, gal kokius 150ml, produktą teko priverst suvalgyt dėl acto skonio permušimo. Manau norma turėtų būti bent per pus mažesnė tokiam kiekiui pomidorų: 70-100ml.
AtsakytiPanaikintiPataisau, turėtų būti "...naudojau gal kokius 150ml", toliau kaip tekste :)
AtsakytiPanaikinti