6 šlaunelių mėsa
gruziniški prieskoniai: svanuri marili, chmeli suneli
ciberžolės
malti pipirai, druskytė
Įdarui:
1 nedidelis svogūnas
4 skiltelės česnako
pundelis petražolių
1 valg.š. džiūvėsėlių
druska
miltų apvolioti
Padažui:
2 valg.š. grietinės
1 valg.š. miltų
vorčesterio padažo
Gaminimas: šlaunelių mėsos gabalėlius gerai išmušam iš vidinės pusės. Lėkštelėje sumaišom visus prieskonius, druską ir gausiai subarstom mėsos gabalėlius iš vidinės pusės. Paliekam viską pusvalandžiui marinuotis.
Svogūną, česnaką ir petražoles sutrinti blenderiu iki košelės, berti druskytę, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
Šlaunelių gabalėlius tepam svogūno-petražolių košele, susukam, susmeigiam metaliniu smaigu ar dantų krapštuku. Kiekvieną suktinuką gerai apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje.
Apkeptus suktinukus dedam į puodą, užpilam vandeniu iki apsems, sudedam, jei lieka, įdarą, grietinę, pilam vorčesterio padažo ir troškinam kokia 20 min. Baigiant troškintis, padažą sutirštinam miltais.
Labai tinka su grikiais, ryžiais ar bulvių koše.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą