Šį receptą visai netyčia užtikau pas Helena. Buvo kažkas naujo, labai norėjos išbandyt. NENUSIVYLIAU! Nuojauta nepavedė. Labai skanūs lietiniai.
250 ml verdančio vandens
500 ml kefyro (pyliau pusę pieno, nes neužteko kefyro ;))
500 ml miltų
2 kiaušiniai
1/2 arbat. š. sodos
druska, cukrus pagal skonį
2 - 3 valg. š. aliejaus
Gaminimas: dubenyje išplakam kiaušinius, kefyrą, cukrų ir druską. Įmaišome išsijotus miltus. Į karštą vandenį beriame sodą ir greit išmaišome, pilame į dubenį ir gerai išplakam. Paliekam pastovėt 15 min.
Įkaitiname keptuvę, į tešlą įpilame aliejų ir išplakame, kepame blynus. keptuvę gali reikt karts nuo karto patept aliejum,man reikėjo kas trečiam blynui. Jei tešla išeitų per tiršta,dar įpilkite vandenio truputį.
Galima įdaryti patinkančiais įdarais, mes valgėme su varškės padažu.
Padažui: varškę ištriname su jogurtine grietine (grietinės dedame tiek, kad gautume norimo tirštumo padažą), beriame cukraus pagal skonį, įspaudžiam citrinos ir įtarkuojam žievelės. Pilamės ant lietinių.
Šaltinis čia .
Skanu!
AtsakytiPanaikintiAčių, džiaugiuos kad patiko
AtsakytiPanaikinti