Purios, drėgnos, kvepiančios - ypač skanios šiltos. Nuostabios pusryčiams.
500 g miltų
25 g šviežių mielių
4 arbat. š. cukraus
1/2 arbat.š. druskos
250 g varškės
50 g ištirpinto sviesto
200 ml pieno
1 valg.š. pieno
sezamo, aguonų
Gaminimas: mieles ištriname su šaukšteliu cukraus ir šaukštu pieno. Svistą sumaišome su pienu, cukrumi, druska, pertrinta varške, mielių įmaišalu ir pilame į išsijotus miltus. Viską gerai išminkome ir dedame šiltai pakilti. Tešla turi pakilti dvigubai. Tada tešlą gerai išminkome ir padarome 10 - 12 apvalių bandelių, dedame ant kepimo popieriumi išklotos blėtelės ir palaikome kol iškyla. Iškilusias bandeles patepame pienu ir pabarstome sezamu, aguonom.
Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Išimtas dar karštas vėl patepam pienu.
Labai skanu šiltos su sviestu ar obuoliene.
Receptas truputį pakoreguotas iš "KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOS"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą